Ασφαλη στη Χρηση

Τα προϊόντα Dermatix συστήνονται απο πλαστικούς και δερματολόγους.

Αποτελεσματικoτητα

Το Dermatix® εξομαλύνει, μαλακώνει και απαλύνει τις ουλές, μειώνει τον πόνο, τον κνησμό και τον αποχρωματισμό του δέρματος που προκαλούν οι ουλές.

Τι είναι η Ουλή;

Ο σχηματισμός των ουλών είναι φυσιολογικό μέρος της διαδικασίας επούλωσης και εμφανίζεται όταν το δέρμα αναπλάθει τις πληγές που προκλήθηκαν από ατύχημα, χειρουργική επέμβαση ή ασθένεια. Όσο μεγαλύτερη είναι η βλάβη του δέρματος τόσο περισσότερος χρόνος χρειάζεται για να επουλωθούν και είναι πολύ περισσότερες οι πιθανότητες να παραμείνουν οι ουλές εμφανείς.

Ο τρόπος που σχηματίζεται η ουλή επηρεάζεται από την ηλικία, το σημείο του σώματος ή προσώπου που εμφανίζεται και μερικούς κληρονομικούς παράγοντες. Οι πιο νέες επιδερμίδες είναι περισσότερο επιρρεπείς στην υπερτροφία κατά την επούλωση, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μεγαλύτερες και πιο παχιές ουλές. Αρχικά μια ουλή μπορεί να φαίνεται κόκκινη και παχιά και έπειτα να σβήσει με την πάροδο του χρόνου.

Οι αναδομημένες ίνες κολλαγόνου (βλέπε εικόνα)δεν αλλάζουν μόνο οπτικά την επιδερμίδα. Τα τμήματα της επιδερμίδας με ουλώδη ιστό έχουν περιορισμένη λειτουργικότητα ( χωρίς τρίχες και ιδρωτοποιούς αδένες ) και κινητικότητα.

Έχει αποδειχθεί ότι το Dermatix® μαλακώνει και εξομαλύνει τις ουλές καθώς και ότι περιορίζει τον αποχρωματισμό του δέρματος.

Το Dermatix® μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόλις κλείσει το τραύμα με σκοπό η ουλή να είναι λιγότερο ορατή.

Τι επηρεάζει τη δημιουργία των ουλών;

Η ηλικία

Η επούλωση του δέρματος είναι βραδύτερη στους γηραιότερους ενώ οι πιο νεανικές επιδερμίδες έχουν την τάση να ''υπέρ-επουλώνονται'', σχηματίζοντας μεγαλύτερες και πιο παχιές ουλές [1]

Κληρονομικοί παράγοντες - τύπος δέρματος

Άνθρωποι αφρικανικής ή ασιατικής καταγωγής με μελανόχρωμη επιδερμίδα , είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς στη δημιουργία ακανόνιστων ουλών όπως τα χηλοειδή [1-3]

Θέση των ουλών στο σώμα

Οι ουλές πάνω ή κοντά σε μύες που είναι ιδιαίτερα δραστήριοι, όπως της πλάτης των ποδιών και των αρθρώσεων, συχνά απλώνονται ή γίνονται περισσότερο ορατές από τις ουλές που σχηματίζονται σε λιγότερο δραστήριες περιοχές[1]

Μόλυνση των πληγών και επιπλοκές

Η μόλυνση των πληγών αυξάνει την πιθανότητα δημιουργίας μη φυσιολογικών ουλών.

Πηγές

  • English RS, Shenefelt PD. Dermatol Surg 1999; 25:631-638
  • Brissett AE, Sherris DA. Facial Plast Surg 2001; 17:4
  • Bayat A et al. BMJ 2003; 326:88–92

Ασφαλη στη Χρηση

Τα προϊόντα Dermatix συστήνονται απο πλαστικούς και δερματολόγους.

Αποτελεσματικoτητα

Το Dermatix® εξομαλύνει, μαλακώνει και απαλύνει τις ουλές, μειώνει τον πόνο, τον κνησμό και τον αποχρωματισμό του δέρματος που προκαλούν οι ουλές.

Bookmark and Share