Ασφαλη στη Χρηση

Τα προϊόντα Dermatix συστήνονται απο πλαστικούς και δερματολόγους.

Αποτελεσματικoτητα

Το Dermatix® εξομαλύνει, μαλακώνει και απαλύνει τις ουλές, μειώνει τον πόνο, τον κνησμό και τον αποχρωματισμό του δέρματος που προκαλούν οι ουλές.

Συχνές Ερωτήσεις

Τι είναι το Dermatix®;

Το Dermatix® είναι η τελειοποιημένη μορφή Γέλης (gel) Σιλικόνης τοπικής χρήσης ,που χρησιμοποιείται για να εμποδίσει το σχηματισμό ουλών σε πληγές που έχουν κλείσει πρόσφατα και επίσης για να περιορίσει το μέγεθος των εμφανών ανώριμων ουλών. Χρησιμοποιείται και συνιστάται από πλαστικούς χειρούργους, δερματολόγους και κορυφαίους ειδικούς σε διεθνές επίπεδο, για την αποτελεσματική θεραπεία και ανάπλαση των ουλών που προκλήθηκαν από εγκαύματα και άλλα τραύματα. Η τακτική χρήση του Διάφανου Φύλλου Σιλικόνης Dermatix® Silicone Clear Sheet ή του Φύλλου Σιλικόνης με Ύφασμα Dermatix® Silicone Fabric Sheet μπορεί να περιορίσει τις υπάρχουσες υπερτροφικές ουλές και τα χηλοειδή.Το Φύλλο Σιλικόνης Dermatix® μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη και αντιμετώπιση υπερτροφικών ουλών και χηλοειδών.

Από πού μπορώ να προμηθευτώ το Dermatix®;

Το Dermatix® διατίθεται μόνο στα φαρμακεία!

Για ποιους τύπους ουλών είναι κατάλληλο το Dermatix®;

Το Dermatix® βελτιώνει αισθητά την όψη των παλαιών και πιο πρόσφατων ουλών στο πρόσωπο και στο σώμα, συμπεριλαμβανομένων των υπερτροφικών και χηλοειδών ουλών.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Dermatix® επικουρικά για να αποφύγω το σχηματισμό ουλών;

Εάν το δέρμα έχει διαρραγεί δεν μπορείτε να αποφύγετε την ουλή αλλά μπορείτε να την κάνετε λιγότερο ορατή. Μπορείτε μόνο να αρχίσετε τη χρήση του Dermatix® όταν η πληγή έχει πλήρως επουλωθεί.

Τι θα κάνει το Dermatix® για να βελτιωθούν οι ουλές μου;

Έχει κλινικά αποδειχτεί ότι το Dermatix® βελτιώνει την όψη των ουλών. Έχει αποδειχτεί ότι το Dermatix® μαλακώνει, εξομαλύνει και απαλύνει τις ουλές ανακουφίζοντας από τον πόνο, τον κνησμό και τη δυσφορία που αυτές προκαλούν. Τα προϊόντα Dermatix® μπορούν να κάνουν τις ουλές σας αισθητά λιγότερο ορατές.[2]

Για πόσο χρονικό διάστημα χρειάζεται να χρησιμοποιήσω το Dermatix® για να δω διαφορά στην ουλή μου;

Τα πρώτα ευεργετικά αποτελέσματα του Dermatix® παρατηρούνται συνήθως εντός 4–5 εβδομάδων χρήσης. Θα παρατηρήσετε βελτίωση σε ό,τι αφορά τον κνησμό και τη δυσφορία που προκαλεί η ουλή, αλλά σε γενικές γραμμές σημαντική βελτίωση στην όψη της ουλής θα είναι εμφανής όταν περάσουν τουλάχιστον 3 μήνες συνεχούς χρήσης[a].

Μπορεί το Dermatix® να χρησιμοποιηθεί σε παιδιά;

Η Γέλη Σιλικόνης Dermatix Gel ενδείκνυται για χρήση σε παιδιά.

Το Dermatix® θα εξαλείψει στο τέλος την ουλή μου;

Είναι αδύνατο να γίνει μια ουλή αόρατη.Ωστόσο, το Dermatix® θα βελτιώσει αισθητά την εμφάνιση των περισσότερων παλαιών ή και πιο πρόσφατων ουλών.

Υπάρχουν παρενέργειες;

Πολύ σπάνια το Dermatix® μπορεί να προκαλέσει ερυθρότητα, πόνο και ερεθισμό.

Πρέπει να λαμβάνονται κάποιες προφυλάξεις;

Το Dermatix® προορίζεται μόνο για εξωτερική χρήση και δεν θα έπρεπε να επαλείφεται σε ανοιχτές ή πολύ πρόσφατες πληγές, να έρχεται σε επαφή με βλεννώδεις μεμβράνες ή να βρίσκεται πολύ κοντά στα μάτια.Το Dermatix® δεν θα πρέπει να επαλείφεται πάνω σε αντιβιοτικές δερματικές αλοιφές ή άλλα προϊόντα για τη θεραπεία δερματικών παθήσεων.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Dermatix® σε παλαιότερα διαμορφωμένες ουλές;

Βεβαίως. Όμως, η βελτίωση της εμφάνισης θα είναι αποτελεσματικότερη σε ουλές που έχουν επουλωθεί πρόσφατα.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του Dermatix®;

Το Dermatix® είναι αποτελεσματικό κλινικά ελεγμένο και πιστοποιημένο, εύκολο στη χρήση, ανώδυνο και χρησιμοποιείται σε όλους τους τύπους δέρματος καθώς και γύρω από τις αρθρώσεις και τις περιοχές των οστών. Δεν υπάρχουν φαρμακευτικές ουσίες στο Dermatix®.

Με ποιόν άλλο τρόπο μπορώ να περιποιηθώ την ουλή μου;

Οι ουλές, και ιδιαίτερα οι πιο πρόσφατες δεν θα πρέπει να εκτίθενται σε ακραίες θερμοκρασίες (έντονη ηλιοφάνεια, ηλιοθεραπεία, σάουνα και δριμύ ψύχος).Θα πρέπει να αποφεύγονται τα στενά ρούχα στην περίπτωση που αυτά ερεθίζουν ή τραυματίζουν τον ιστό της ουλής. Θα πρέπει επίσης να δίνεται μεγάλη προσοχή στις ασκήσεις έκτασης και ενδυνάμωσης του σώματος διότι το δέρμα, που έχει ήδη υποστεί βλάβη, είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο.

Πηγές

  • Δεδομένα φακέλου, MEDA Pharmaceuticals Ltd.
  • Mustoe TA et al. Plast Reconstr Surg 2002;110:560-571

Υποσημειώσεις

  • Δεδομένα προερχόμενα από φύλλο οδηγιών

Ασφαλη στη Χρηση

Τα προϊόντα Dermatix συστήνονται απο πλαστικούς και δερματολόγους.

Αποτελεσματικoτητα

Το Dermatix® εξομαλύνει, μαλακώνει και απαλύνει τις ουλές, μειώνει τον πόνο, τον κνησμό και τον αποχρωματισμό του δέρματος που προκαλούν οι ουλές.

Bookmark and Share