Ασφαλη στη Χρηση

Τα προϊόντα Dermatix συστήνονται απο πλαστικούς και δερματολόγους.

Αποτελεσματικoτητα

Το Dermatix® εξομαλύνει, μαλακώνει και απαλύνει τις ουλές, μειώνει τον πόνο, τον κνησμό και τον αποχρωματισμό του δέρματος που προκαλούν οι ουλές.

Τα φύλλα γέλης (gel) σιλικόνης- η επιλογή των πλαστικών χειρούργων παγκοσμίως [1]

Οι κλινικές θεραπευτικές μέθοδοι αντιμετώπισης των υπερτροφικών και χηλοειδών ουλών περιλαμβάνουν χειρουργικές επεμβάσεις και ενέσεις στεροειδών στην ουλή, που είναι αμφότερες πολύ οδυνηρές.Ο μεγάλος αριθμός διαθέσιμων επιλογών ώστε οι καταναλωτές να αγοράσουν μια αγωγή χωρίς συνταγή γιατρού μπορεί να αρχικά να δημιουργήσει σύγχυση.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζει κανείς ότι πολύ λίγα προϊόντα είναι κλινικά ελεγμένα και πιστοποιημένα ώστε να έχουν θεαματικά αποτελέσματα στην ουλή σας. [1]

Η χρήση φύλλων γέλης σιλικόνης βελτιώνει εντυπωσιακά την όψη των ουλών – και συνιστάται από τους κορυφαίους ειδικούς παγκοσμίως [1]

Μια δημοσίευση [1]της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής για την Αντιμετώπιση των Ουλών (International Advisory Panel on Scar Management), μιας ομάδας ειδικών του δέρματος, συνέστησε τη χρήση φύλλων γέλης (gel) σιλικόνης για τη θεραπεία πολλών διαφορετικών τύπων ουλών .Οι δερματολόγοι και πλαστικοί χειρούργοι χρησιμοποιούν τα φύλλα γέλης (gel) σιλικόνης ως μέσο αποτελεσματικής θεραπείας των ουλών εδώ και πολλά χρόνια. [2]

Για ποιούς τύπους ουλών είναι πιο κατάλληλο το Dermatix®;

Το Dermatix® είναι κατάλληλο για:

Μετεγχειρητικές ουλές

Το Dermatix® είναι πιο αποτελεσματικό στην πρώτη φάση της θεραπείας των ουλών που προκλήθηκαν από εγκαύματα και άλλα τραύματα.(στάδιο πρόληψης).Σε αυτό το στάδιο συμπεριλαμβάνονται οι ουλές από καισαρική τομή, χειρουργική επέμβαση στο στήθος, αισθητική χειρουργική, γναθοπροσωπική χειρουργική και άλλες χειρουργικές επεμβάσεις.

Υπερτροφικές Ουλές

Οι Υπερτροφικές Ουλές συνήθως εξέχουν, είναι κόκκινες και μπορεί να προκαλούν πόνο και κνησμό. Αυτές οι ουλές παρατηρούνται συνήθως σε νεαρά άτομα, μετά από εγκαύματα και σε ανθρώπους με σκουρόχρωμη επιδερμίδα. Δημιουργούνται εντός μερικών εβδομάδων από τον τραυματισμό, δεν εξαπλώνονται πέραν της περιοχής του τραύματος και μπορεί να βελτιωθούν φυσιολογικά, μέσα σε ένα χρόνο ή και περισσότερο.
Η χρήση του Dermatix® σε μια ουλή αυτού του τύπου μπορεί να ''επιταχύνει'' το χρόνο βελτίωσης της όψης της ουλής. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας ουλής που είναι μαλακότερη, πιο επίπεδη, ανοιχτόχρωμη και λιγότερο ορατή και συνεπώς περισσότερο αποδεκτή από εσάς. Το πρώτο όφελος είναι πως ο κνησμός, το άλγος και η ερυθρότητα της ουλής βελτιώνονται μέσα στις πρώτες οκτώ εβδομάδες χρήσης.

Οι χηλοειδείς ουλές

Οι χηλοειδείς ουλές είναι υπερτροφικές ουλές που εξελίσσονται από τον ιστό της ουλής και είναι συνήθως ευμεγέθεις, στρογγυλές και ογκώδεις άμορφες μάζες πάνω στο δέρμα. Έχουν συχνά κόκκινο ή πιο σκούρο χρώμα σε σχέση με το χρώμα του δέρματος που τις περιβάλλει. Τα χηλοειδή μπορεί να εμφανισθούν μετά από πολλούς μήνες από την επούλωση της πληγής και είναι πολύ δύσκολο να θεραπευθούν. Το Dermatix ® περιορίζει την ερυθρότητα, τον κνησμό, τη σκληρότητα, την προεξοχή και τον πόνο που προκαλούν τα χηλοειδή. Το Dermatix® συνδυάζεται συχνά με άλλες θεραπείες για την αντιμετώπιση αυτών των δύσκολα ιάσιμων ουλών.

Διαθέσιμες επιλογές για την θεραπεία/πρόληψη των ουλών

Μη επιθετικές

 • Φύλλα Γέλης Σιλικόνης, π.χ. Dermatix®
 • Θεραπεία με Πίεση/Συμπίεση
 • Επιτόπια χορήγηση Στεροειδών
 • Συμβουλευτική
 • Επιθέματα Πολυουρεθάνης

Επιθετικές

 • Χειρουργική Επέμβαση
 • Ενέσιμα Στεροειδή
 • Ακτινοθεραπεία
 • Κρυοθεραπεία
 • Θεραπεία με ακτίνες Laser

Άλλες Θεραπείες (χωρίς ιατρικές αποδείξεις)

 • Επιτόπια επάλειψη με κρέμα με βιταμίνη E (και άλλες ενυδατικές ουσίες)
 • Κρέμες με εκχυλίσματα φυτών
 • Θεραπευτικές μαλάξεις
 • Καμμία Θεραπεία

Πηγές

 • Mustoe TA et al. Plast Reconstr Surg 2002;110:560-571
 • Bayat A et al. BMJ 2003;326:88-92

Ασφαλη στη Χρηση

Τα προϊόντα Dermatix συστήνονται απο πλαστικούς και δερματολόγους.

Αποτελεσματικoτητα

Το Dermatix® εξομαλύνει, μαλακώνει και απαλύνει τις ουλές, μειώνει τον πόνο, τον κνησμό και τον αποχρωματισμό του δέρματος που προκαλούν οι ουλές.

Bookmark and Share